joi, 6 mai 2010

Fair Trade pe Lapusneanu

Vino sa cunosti mesteri populari, artisti handmade si sa sustii comertul echitabil pe 8 si 9 mai, la targul Fair Trade de pe Lapusneanu , la fel ca si weekendul trecut Iscariotteh’s http://iscariotteh.wordpress.com/si Ttanagra’s handmade va asteapta cu accesoriile tres chic gata sa isi gaseasca perechea.


Targul Fair Trade va ofera posibilitatea de a comunica liber cu artistii, de a participa la scurte ateliere introductive sustinute de acestia, de a face un prim pas in sustinerea unui comert echitabil, platind pretul corect catre producator.

Scopul organizarii unui Targ Fair Trade la Iasi este acela de a sustine, incuraja si promova in mod direct artizanii si mesterii populari, iar, prin ei, cultura si traditia autohtona si consumul local. Totodata, prin valorificarea produselor donate de mesteri asociatiei Mai Bine targul are o componenta caritabila, solidara, fondurile fiind directionate catre Centrul de Recuperare a Copiilor cu Handicap Sever Galata din Iasi.

Aceasta activitate este organizata in cadrul proiectului Saptamana Fair Trade, implementat la Iasi in perioada 3 – 9 mai 2010 de catre asociatia Mai Bine.

*Fair Trade (comert echitabil) desemneaza o miscare sociala si economica ce apara drepturile producatorilor si doreste sa echilibreze sumele ce le revin acestora din vanzarea produselor, in comparatie cu profiturile realizate de distribuitori. Aceasta miscare este sustinuta de un numar mare de organizatii din lumea intrega si este in continua dezvoltare; in Romania, desi produsele marcate Fair Trade sunt rare, avem posibilitatea de a contribui mai ales prin consumul produselor locale, ecologice, sustenabile, cumparate direct de la producator.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu